Gröna möten i Sjuhärad - flera aktiviteter på gång

2018-10-17

Nu har Gröna Möten kommit igång i Sjuhärad, följande aktiviter är på gång:

ÖKAD VINST OCH MINSKAD MARKPACKNING - ALGUTSTORPSGÅRDEN VÅRGÅRDA 23 OKT KL 13.00
Lägg mer tid på planering och kunskap om hur du kan minska markpackning genom rätt maskinpark och däckutrustning. Samverkan mellan landsbygdsföretagare är en annan viktig framgångsfaktor. Möt lantbruksentreprenören Erik Bäckström från Umeå som berättar om hur de i Umeå arbetar för att öka spannmålsodlingen i en bygd där man annars köper in mycket av foderspannmålsbehovet. Vi vänder oss till alla yrkesverksamma inom lantbruk.

Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten och Maskinringen Sjuhärad. Gröna Möten sprider ny kunskap och belyser möjligheterna inom de gröna näringarna.

Anmäl dig enkelt genom att registrera dig via evenemanget på Gröna Mötens facebooksida senast 22 oktober 2018. Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår.

FÖR ETT LÅNGSIKTIGT HÅLLBART LANTBRUK 28 NOV KL 8.30 RÅDDE GÅRD
Alltfler lantbruksföretag önskar ställa om till en mer fossilfri verksamhet. Ta del av information från Akron, Tornum och Vänertekno om hur du hittar smart, effektiv och lönsam lösning för torkning av spannmål. Länsstyrelsen informerar om Klimatklivet ? ett investeringsstöd för ett förstärkt lokalt klimatarbete. Detta är ett samarrangemang mellan Energigården, Klimatklivet och Gröna Möten.
Anmäl dig enkelt genom att registrera dig under evenemanget på gronamoten.se senast 21 november 2018.
Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår.

Gröna möten Sjuhärad möjliggörs genom Leader Sjurhärad och europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.